Fremdriften på WoodHub fortsætter hen over vinteren

–Her midt i de traditionelle vintermåneder bliver vores største udfordring at sikre den forsatte fremdrift i byggeriet på Lerchesgade, siger Aage Simonsen, produktionsdirektør i NCC.

9. november 2023

–Vi holder især øje med blæsten. Mange af de elementer, vi monterer, vejer ikke ret meget, så de er vindfølsomme – særligt de lette facadeelementer af træ. Temperaturen spiller derimod ikke den store rolle. Det havde den gjort, hvis der var tale om betonbyggeri. Beton skal som bekendt hærde, men her arbejder vi især med træ, og du kan jo skrue skruer i, selv om det er koldt. Så vores klare forventning er, at fremdriften på WoodHub fortsætter uforandret, lyder det fra produktionsdirektøren.

Kontinuerlig proces

–Der venter således opgaver med at montere både søjler, dæk samt facade- og tagelementer, sådan som vi faktisk allerede har gjort det i månedsvis. Rytmen er det samme for hver byggesektion, og vi arbejder lige nu på den fjerde i rækken. I alt har vi opdelt byggeriet i ti byggesektioner, og jeg vil kalde selve processen kontinuerlig. I begyndelsen af det nye år går vi i gang med den syvende byggesektion, og sådan forsætter vi i grunden, indtil råhuset til maj næste år står færdigt, hvormed det sidste træ er monteret.

–Herefter følger så arbejdet med at udføre de indvendige apteringsopgaver. Fx skal vi sætte gips op, lave installationer, lofter, gulve etc. Der kører en proces, hvor mange af håndværkernes discipliner bliver foldet ud. Jeg ser det som én lang perlerække af vidt forskellige indsatser, som tilsammen bringer os i mål, lyder det fra Aage Simonsen.

Øget bemanding

–Med hensyn til bemandingen på byggepladsen befinder vi os i en opadgående kurve. I takt med at vi får mere og mere råhus bygget færdigt, kommer der flere og flere underentreprenører ind, fx tømrere, malere og vvs. I dag er vi 120 mand på pladsen, og det antal vokser nok til cirka 200 mand hen over de næste tre-fire måneder.

Den forbipasserende vil tydeligt kunne se, at der er fremdrift i byggeriet på Lerchesgade.

–Bygningen bliver jo lukket mere og mere af ud mod Toldbodgade, og til jul vil facaden mod den del af byen være lukket af. Hidtil har der været åbent kig ind til byggepladsen, men nu kommer facaden op, og du kan derfor ikke længere se alle vores aktiviteter på byggepladsen fra Toldbodgade. Men vi holder takten, øger fremdriften og fortsætter det målrettede arbejde, konstaterer Aage Simonsen fra NCC.

LÆS MERE:


WoodHub er et statsligt kontorknudepunkt på 31.000 kvadratmeter, seks etager højt og med plads til 1.600 arbejdspladser. 

Stueetagen rummer borgervendte funktioner og offentlig adgang til kontorhusets indre haveanlæg. Otte statslige institutioner flytter ind i det store træhus – efter planen i første halvdel af 2025.


Tekst: Søren Egert / NXT // Foto: Stine Skøtt Olesen / NXT