WoodHub vinder prisen som Årets Lavemissions Træbyggeri

Foreningen Træ i Byggeriet har i dag overrakt prisen ‘Årets Lavemissions Træbyggeri’ til kontorknudepunktet WoodHub i Odense for det særlige fokus på bæredygtighed og lave CO2-aftryk.

20. maj 2025

På den årlige konference Build in Wood blev kontorknudepunktet WoodHub i Odense i dag hædret som Årets Lavemissions Træbyggeri for at synliggøre træets potentiale og klimamæssige fordele som byggemateriale.

Det er Foreningen Træ i Byggeriet, der med prisen hylder et træbyggeri, som lever op til den frivillige lavemissionsklasse og de aktører, der i fællesskab står bag byggeriet.

Årsagen til kåringen skyldes først og fremmest, at WoodHub er et eksempel på, at træ kan spille en central rolle i at skubbe byggebranchen i en mere klimavenlig retning og samtidig åbner op for nye muligheder inden for moderne byggeri.

– Når man vælger træ som det bærende konstruktionsmateriale i et byggeri af denne størrelse, sender det et stærkt signal om, at træ kan spille en central rolle i omstillingen til en mere klimavenlig byggebranche. WoodHub viser, at man kan nedbringe CO2-udledningen markant uden at gå på kompromis med hverken funktionalitet, fleksibilitet eller et sundt indeklima med masser af dagslys, siger Lauritz Rasmussen, bestyrelsesmedlem i foreningen Træ i Byggeriet. 

I Bygningsstyrelsen er man stolte over at modtage prisen: 
– Da vi udbød WoodHub, var det med et klart og entydigt krav om bærende konstruktioner i træ for at udfordre branchen og skubbe udviklingen af byggeriet i Danmark i en mere ressourcebevidst retning. Det her projekt er én måde at gøre det på, som har givet vigtig viden og erfaring, som vi håber vil gavne hele byggebranchen. Vi er derfor meget glade og stolte over, at projektet bliver anerkendt med denne pris, siger Signe Primdal Lyndrup, vicedirektør i Bygningsstyrelsen.


LÆS OGSÅ:


WoodHub er et statsligt kontorknudepunkt på 31.000 kvadratmeter, seks etager højt og med plads til 1.600 arbejdspladser. 

Stueetagen rummer borgervendte funktioner og offentlig adgang til kontorhusets indre haveanlæg. Otte statslige institutioner flytter ind i det store træhus – efter planen i 2025.


Tekst: Bygningsstyrelsen // Foto: Kristoffer Tejlgaard og Bygningsstyrelsen