Bag Hegnet: Træet er ankommet

De første 60 elementer er landet.18 tons træsøjler og bjælker er sammen med 48 tons etagedæk transporteret fra Østrig til byggepladsen på Lerchesgade.

19. maj 2023

–Vi har glædet os som små børn, så det er fantastisk at se træet komme. Nu er vi for alvor i gang, siger Lars Ørvad Nielsen, sektionsdirektør i NCC Building i Vest og noterer sig, at træet monteres stort se så snart, det er ankommet til byggepladsen.

NCC er totalentreprenør på opgaven.

Projektets bygherre er Bygningsstyrelsen, som lægger vægt på, at træ skal spille en langt større rolle i fremtidens byggeri. WoodHub viser vejen.

–Bygningsstyrelsens udbud med krav om bærende konstruktioner i træ er ganske visionært, og det vil helt sikkert både skabe ny opmærksomhed og viden om træ som byggemateriale. På den måde vil projektet være med til at flytte branchen mod i højere grad at vælge at bygge i træ, så det bliver mere naturligt at tænke træ som et alternativ og supplement til de mere traditionelle byggematerialer som stål og beton, siger Kristian Fuglsang, projektchef i Bygningsstyrelsen.


WoodHub er et statsligt kontorknudepunkt på 31.000 kvadratmeter, seks etager højt og med plads til 1.600 arbejdspladser. 

Stueetagen rummer borgervendte funktioner og offentlig adgang til kontorhusets indre haveanlæg. Otte statslige institutioner flytter ind i det store træhus – efter planen i 2025.


Foto: Dansk Dronenetværk //  NCC // NXT